Europa Experience - opintopäivä Tallinnassa

Otaniemen lukion Eurooppa-kurssi (YH07) = 21 opiskelijaa ja kaksi Eurooppa- opintojakson opettajaa teki 2. 10. 2023 päivän kestävän opintomatkan Tallinnaan. 

Aamulla varhain hyppäsimme laivaan ja satamasta suuntasimme suoraan Tallinnan Euroopan Parlamentin Europa Experience -keskukseen. https://visiting.europarl.europa.eu/fi/visitor-offer/other-locations/europa-experience/tallinn   Opiskelijamme pelasivat kahden tunnin ajan Europa Experience - roolipelin, jossa tutustuttiin Euroopan parlamentin rooliin päätöksenteossa.



Lounaan jälkeen vierailimme Suomen suurlähetystössä, jossa saimme kuulla ajankohtaiskatsauksen Suomen EU-politiikasta ja Suomen ja Viron yhteistyöstä Euroopan unionissa.

Iltapäivällä palasimme vielä  Europa Experience -keskuksen toimitiloihin, jonne saapui myös Tallinnan Viimsin lukion suomen kielen opiskelijoita. 

Viimsin lukio on Otaniemen lukion tapaan EPAS-koulu eli European Parliament Ambassador -koulu. Opiskelijat pohtivat pienissä sekaryhmissä Suomen ja Viron eroja ja yhtäläisyyksiä.

Oheisena opiskelija Vilma Nissisen ajatuksia opintomatkasta: "Eu-päätöksentekosimulaatio oli ihan todella upea oppimiskokemus. Minulle se selkeytti omalla tavallaan lopullisesti koko EU -päätöksentekoprosessin, joka on pelkkien oppikirjatekstien kautta tuntunut hyvinkin epäselvältä kokonaisuudelta. Pelin pelaaminen muiden opiskelijoiden kanssa oli aivan todella hauskaakin, kun kuvitteelliseen vesiputkistoon ja veden hintaan sekä jakeluun liittyvän direktiivin käsittelyssä itse pelissä konservatiivipuolueen edustajana kivenkovasti puolsin maanviljelijöiden oikeuksia vastustaessani veden hinnan korottamista. Muutkin eläytyivät niin peliin kuin omaan rooliinsa erinomaisesti, ja uskon että pelin pelaaminen oli muillekin sekä hyvä oppimiskokemus että ryhmämme yhteishenkeä lisännyt tekijä. Kuten kurssikaverini pelin jälkeen totesi, on kiva, että opiskelu voi olla tälläistäkin.


Suurlähetystössä vierailu oli todella siistiä. Olen itse kerran aikaisemmin vieraillut Suomen suurlähetystössä toisessa maassa, ja tästäkin vierailusta tuli ihanan virallinen olo. Suurlähetystön työntekijät antoivat ainakin minulle ihan uudenlaisen kuvan ulkopolitiikkaan. Keskustelimme paljon siitä, millaista diplomatia on käytännössä. "





Kommentit

Suositut tekstit